ER DER TEGN PÅ, DU MISTER DIG SELV?

Ægthed og at være dig selv i en verden af måske /måske ikke accept...

Hvordan giver ordet autentisk en mening? Og vigtigst af alt, hvordan kan vi fortælle, hvornår vi ikke er autentiske - eller "sælger ud"?
Hvad er det at være sig selv?

At være i sin originalitet eller autencitet er tilstanden blot at være dig selv, at lytte til, hvem du virkelig er, og tage beslutninger, der stemmer overens med dine overbevisninger og værdier. Kerne-ægthed handler om at acceptere alt, hvad der er 'dig' og forblive i det, når du møder  og står overfor det, der ikke er dig.

Ikke at være autentisk handler derimod om at placere eksterne ting over dine ægte værdier, inderste evner, medfødte originalitet, grundlæggende lyst og kunstnerisk vision. Når vi sælger ud, sætter vi alle de vigtigste dele af os selv til auktion. I stedet for at træffe beslutninger baseret på vores ægte tro, vished, værdier og personlige stil, træffer vi beslutninger baseret på hvor mange penge, opmærksomhed, berømmelse eller accept vi får fra andre mennesker.
At blive tilbudt opgaver på betingelse af at udføre arbejde, du egentlig ikke kan stå inde for: Og at acceptere at skulle se bort fra værdier der er dybt iboende i dit inderste væsen, og som det er umuligt for dig at fravige, kan medføre, at du er nødt til at foretage et autentisk valg og fravælge opgaverne.

At se sit barn være god til noget men alligevel opmuntre ham /hende til at forfølge noget andet, fordi det er det "sikre" valg er et ikke-autentisk valg.

At  fokuserer udelukkende på, hvad der er trendy og populært, at skrive / snakke om disse emner. At begynde at miste kontakten med sin oprindelige vision er at blive ikke-autentisk.

At modstå pres af andre til at ændre sin filosofi for at være mere "hip", appellere til specielle mennesker for øge profit. Ikke at kompromittere din filosofi er at du træffer en autentisk beslutning.

 


Ingen er perfekt...
Vi er ikke-perfekte mennesker. Perfektion er uopnåeligt og måske heller ikke det, der er det mest charmerende. Men det er næsten uundgåeligt, at du på et tidspunkt i livet vil lave en ikke-autentisk beslutning, der kompromitterer dine værdier, syn eller overbevisninger. Det er bare en del af at være menneske!

Selvom vi ikke kan være perfekte, kan vi stræbe efter at være mere bevidste. Selvbevidsthed og ærlighed er de to vigtige kvaliteter, vi har brug for for at forhindre os i at træffe alt for mange dårlige valg.

 


 

 

Hvis du er bekymret for om du "sælger ud", kan du se om du genkender nogle af tegnene:

    Din højeste prioritet er at tjene masser af penge
    Du er besat af at få nye tilhængere, fans eller abonnenter (f.eks. på sociale medier)
    Du lader andre træffe beslutninger for dig
    Du lader andre diktere, hvem du er og hvem du burde være
    Du følger mængden og gør, hvad du mener, alle andre gør bedre
    Du følger altid trends, selvom de ikke giver mening for dig
    Du afslører kun, hvad der får dig til at se godt ud, tør måske ikke andet.
    Du kopierer andre mennesker og deres stil / livsstil
    Du ignorerer din mavefornemmelse og din intuition
    Du bærer en maske foran andre
    Du er bange for at være sårbar og udtrykke dine sande følelser, tanker eller værdier (som kan være upopulære)
    Du træffer beslutninger baseret på hvor meget opmærksomhed, berømmelse, penge eller accept du får i stedet for dine ægte tro,   værdier eller vision

Tag et par minutter til at foretage en seriøs vurdering af listen ovenfor. Vurder hvert punkt med et ærligt hjerte. Hvor mange kan du relatere til?


Sådan stopper du med at sælge ud af dig selv:

 Ægthed er daglige praksis i at slippe af med, hvem vi mener, at vi skal være og omfavne, hvem vi er.


Der er forskel på at fremhæve dine ægte styrker og gaver og tilbyde dem til verden. Udsalg på den anden side handler om at kompromittere din personlige integritet og lade eksterne ting styre dig i stedet for at ledes af dine interne kvaliteter.

Ikke alle har frihed til at træffe autentiske beslutninger - men jeg vil gerne understrege, at disse situationer  bogstaveligt talt er overlevelses situationer.

Hvorfor er autentisk intelligent? Fordi du lytter til dit hjerte og plejer din sjæl. Penge, berømmelse, tilbedelse og godkendelse fra andre vil slukke din længsel efter tillid til dig selv  - men det varer kun kort. Snart vil du være tilbage med et stort, tomt, sugende hul indeni. Den sande glæde, fred og opfyldelse kommer, når du lever i din egen sandhed og sætter din essens ud i verden.

 

 

 


Så hvordan lader du din essens - dine lidenskaber, perspektiver og værdier - lede dig?

    Vær opmærksom på, hvordan de beslutninger, du foretager, føles fysisk. Føler du ubehagelige, tunge eller mørke fornemmelser? Eller føler din krop energi? I modsætning til sindet kan kroppen ikke lyve. Din krop er den bedste løgnedetektor. Hvis du er ved at træffe en beslutning, der ikke stemmer overens med dine værdier, vil din krop straks føle og udtrykke det. Vær opmærksom på advarselssignaler som tyngde i hjerteområdet, spændte muskler, lysfølsomhed, kulderystelser. Dine fysiske advarselssignaler vil være unikke for dig (og kan ikke alle være anført her), så mærk efter dem.


    Få dine prioriteter i orden. Når dagen er ved at slutte, tænk over, hvad vil virkelig tilfredsstille dig? Tænk meget omhyggeligt over det. Vil du i sidste ende være tilfreds med masser af tilhængere, kunder, penge eller en overdådig livsstil uden at føle, at du har været sand over for dig selv? Penge er vigtige på mange måder. I hvert fald nyttige.... Men hvor mange penge har du faktisk brug for, for at være glad og føle dig rig? Du kan også prøve at udforske, hvad dine vigtigste drivkræfter er: Er du drevet af magt, succes, berømmelse, rigdom eller/og din individuelle og unikke stil, talenter, lidenskaber, visioner og ønsker om at påvirke noget i verden? Fokuser på at identificere din hovedmotiverende kraft og spørg dig selv, "Er dette sundt? Er det i overensstemmelse med, hvem jeg virkelig er? " Der er ikke noget galt i at ville have tilhængere og penge, det er den inderste drivkræft, vi taler om.


    Udforsk uautoriserede områder i dit liv. Udarbejd tid og rum til at vurdere dit liv - det kan endda betyde, at du bare sidder her, mens du læser denne artikel og gør noget stille og reflekterende. Tænk på områder i dit liv, som du er utilfreds med. Har du mistet din autentiske stemme på nogle  områder... eller er problemet noget helt andet? Denne proces kræver ærlighed. Skriv de ting ned ned, der føles ude af overensstemmelse med dine dybeste lidenskaber, perspektiver og værdier.


     Lav skarpe valg. Når du har identificeret de ikke-autentiske områder i dit liv, er det tid til at handle. Du kan udarbejde en plan - muligvis flere- for at genvinde en følelse af personlig integritet. Spørg dig selv om ting som: "Hvad skal absolut væk og hvad kan blive?" "Hvad er sandt for mig og hvad er der falsk?" "Hvilke muligheder har jeg?" "Hvad er det potentielle tab og gevinst i denne situation?" "Hvad er det bedste scenarie og hvad er worst scenario?" "Hvad er min plan A og plan B?" "Hvad holder jeg fast på for at kære om mit liv?" Brug  fx et værktøj som journalføring til at hjælpe dig med at komme gennem dine tanker, følelser og planer på en sammenhængende, organiseret og struktureret måde.


    Integrer alle oplevelser af ægthed og ikke-ægthed i medfølelse med dig selv. Når du har foretaget noget, ændringer for eksempel, er det tid til refleksion. Hvordan har det været det at foretage så store (eller små) ændringer? Hvilke dele af det oplevede du som truede? Hvad fandt du nemt at give slip på og svært at overgive dig til? Hvordan føles det at gå din egen vej? Hvordan kan du undgå at gøre ikke-autentiske ting i fremtiden? Disse er alle vigtige spørgsmål, du vil have gavn af at spørge dig selv om og udforske.

Vigtigste integration handler om at acceptere vores menneskelighed og al den skrøbelighed, der følger med den. Tilgiv dine fejl, tilgiv dig selv, og lad dine hårdt tjente lektioner gøre dig stærkere og klogere.

Eksempler

Tegn på at sælge ud af sig selv...

Hvad kan du gøre...